2 Temmuz 2008 Çarşamba

Vodafone Cep1 tarifesi ile her yön 1 kontör

Vodafone Cep1 tarifesi

Vodafone’un yeni Cep1 tarifesi ile tüm operatörleri ve sabit hatları sadece 1 kontöre arayabiliyorsunuz. Yeni tarifenin tanıtımlarını reklamlarda izlemişsinizdir. Reklamda “kontör yükleme şartı yok” deniliyor. Peki gerçekten de öyle mi? İşte reklamda alttan geçen ayrıntılar ve tarifenin iç yüzü:

Vodafone Cep1 tarifesi reklamının alttan geçen küçük yazıları:

  • Tüm Vodafone Cep1 Tarifesi aboneleri, kontör yükleme şartı olmaksızın, 24 Haziran - 24 Eylül 2008 tarihleri arasında yurtiçinde dakikası 1 kontöre görüşme yapabilecekler. Yani sadece bu tarihler arasında sizden kontör yükleme şartı istemiyor. Peki ya sonra ne olacak? İşte cavabı:
  • 25 Eylül 2008 tarihinden itibaren, indirimli tarifeden (her yöne 1 kontör) yararlanabilmek için 30 günde bir, tek bir seferde olmak üzere en az 200 kontör yüklenmesi gerekmektedir. 30 gün sonunda en az 200 kontör yükleme yapılmazsa görüşmeler, indirimsiz tarife olan dakikası 3 kontörden ücretlendirilecek. Yani kontör yüklememe şartı gibi bir durum yok. Bu sadece abone çekmek için yapılan kısa süreli bir kampanya. En az 200 kontör yükleme şartı bulunduğundan ve Vodafone’da 200 kontörlük kart bulunmadığından, bu tarifeden yararlanabilmek için her ay 35 YTL’ye 250 kontör almak zorunda kalacaksınız.
  • Cep1 tarifesinde 1 saniye konuşsanızda 1 dakika konuşsanızda hattınızdan 1 kontörünüz düşülüyor. Yani ücretlendirme 60 saniye olarak yapılıyor.
  • İndirimli görüşme süreniz 250 dakika ile sınırlı. Yani her yöne dakikası 1 kontöre istediğiniz kadar konuşamıyorsunuz. Diyelim ki hattınızda 300 kontör var. Bunun sadece 250 kontörlük kısmını indirimli olarak konuşabiliyorsunuz. Bu 250 dakikayı aştığınızda diğer yönlere 3 kontör şebeke içi dakikası 1 kontöre konuşuyorsunuz.
  • Eğer faturasız bir tarifede iseniz bu tarifeye geçmek için 75 kontör geçiş ücreti vermek zorundasınız.
  • Cep1 tarifesinde konferans görüşme özelliği bulunmamaktadır.

Bu tarife nereden çıktı?
Bu tarife yeni bir tarife değil. Daha önce “Ayrım Yapmayan Tarife” olarak bildiğimiz ve koşulları Cep1 ile aynı olan tarife yeterli derecede ilgi görmediğinden ismi değiştirilerek tekrar önümüze sunuldu. AboneCell’i takip edin, alttan hızlı hızlı geçen yazıların ne olduğunu okuyun.

Vodafone Cep1 tarifesi avantajlı mı?
Bu tarife tamamen insanları yanıltmak için geliştirilmiş. Zaten bunu isminin değiştirilerek karşımıza sunulmasından anlıyoruz. Kontör yükleme şartı yok deniliyor ama var. Her yöne 1 kontör deniliyor ama sınırlı. Tüm bunların üstüne tarfieye geçmek isterseniz 75 kontörünüzü alıyorlar. Bu tarifenin neresi avantajlı?

Hiç yorum yok:

Destekler