7 Eylül 2007 Cuma

Vodafonelular ucuza mesaj gönderecek. Ama nasıl?

Şimdi sıra Vodafonelularda. Vodafone’un abonelerine yönelik fazla seçeneği yok. Var olan seçenekler de fazla avantajlı değil. Vodafone’da mesaj ücretleri tarifelerin özelliklerine göre değişiyor. İşte Mesaj için çok fazla ücret ödediğini düşünenler için çözümler.

1. My Vodafone’u kullanın
My Vodafone’da her gün 15 kısa mesajı şebeke içinde kullanmak şartıyla ücretsiz olarak sevdiklerinize gönderebiliyorsunuz. 15 ücretsiz kısa mesajı kazanmak için ücretli bir kısa mesaj gönderme zorunluluğu bulunmamakta. Eğer evinizde internetiniz varsa bu hakkınızı mutlaka kullanmalısınız.

Eğer evinizde internetiniz yoksa ve internet kafelere gitmek zorundaysanız şöyle yapabilirsiniz: 1 kısa mesaj için 1 kontör harcadığınızı düşünelim. 15 kısa mesajın size maliyeti 2 YTL’yi geçer. 15 kısa mesajı internetten göndermeniz 15 dk. Daha az sürecektir. Bu da internet kafeye vereceğiniz en düşük ücrete denk gelmektedir. Mesaj için internet seçeneğini kullanmanız size her zaman kazandırır.

Hangi tarifelerde mesaj 1 kontör?
CepFlash, Cep To Cep ve Cep Öğrenci tarifelerinde mesaj sadece 1 kontör. Mesajın 1 kontör olduğu başka tarifelerde var fakat bu tarifeler için abone alımı durdurulduğundan değerlendirmeye almıyoruz. Bu 3 tarife dışındaysanız mesajları avantajlı göndermek için size uygun herhangi birini seçebilirsiniz.

Konuşma ücretlerini de göz önüne alırsak bu 3 tarifeden hangisi daha iyi?
Cep Flash tarifesinde dakika bazında konuşma ücretleri şöyle:

Şebeke içi: 2 kontör
Şebeke dışı: 4 kontör
Sabit hatlar: 2 kontör
Kısa mesaj: 1 kontör

Eğer aylık 250 kontör yüklerseniz sadece Vodafoneluları aramanın dakikası 2 kontör yerine 1 kontöre düşüyor. Diğerleri değişmiyor. Sadece bu indirim için 250 kontör yüklemeye gerek yok. Eğer bu tarifedeyseniz ve her ay 250 kontör yüklüyorsanız hemen Cep To Cep tarifesine geçmenizi tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Destekler