7 Eylül 2007 Cuma

Goruntulu-Konusma Turkcell-de

Görüntülü konuşma Turkcell’de
Sürekli ertelenen, hem cep telefonu kullanıcılarının hem de operatörlerin heyecanla beklediği 3G ihalesi bugün sonuçlandı. Üçüncü nesil iletişim sisteminin kurulması kapsamında dört lisans için açılan ihalede A lisansını Türkiye’nin lider GSM operatörü olan Turkcell kazandı. Şartname alan Avea, Vodafone ve Orange teklif vermediği için B, C ve D lisansları iptal edildi. Turkcell A lisansını 321 milyon Euro bedelle kazandı.

Sony Ericsson P1iPeki şimdi ne olacak?
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sisteminin uygulamaya girmesiyle mobil iletişim hızının bugüne oranla 20 kat hızlanacağını söyledi. Ciliv, ''3 senedir bu teknolojiyi vatandaşımıza, müşterilerimize sunmak için sabırsızlandık. Nihayet bu teknolojiyi sunma fırsatı elimize geçti'' dedi. Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sisteminin iletişim dünyasında son 10 yılın en yeni teknolojisi olduğunu belirten Ciliv, Avrupa Birliğindeki bütün ülkelerin bu teknolojiyi kullandığını, Türk insanını da bu teknolojiden mahrum bırakmak istemediklerini anlattı. Ciliv, en yeni teknolojileri Türkiye'ye getirmek istediklerini, bugün kazandıkları ihaleyle bunun yolunun açıldığını, bundan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Türkiye kazanacak, Turkcell kazanacak
Son 5 yılda Türk ekonomisinin büyük bir gelişme kaydettiğini, yıllık ortalama yüzde 7.2 büyüme sağlandığını, kişi başına gelirin ikiye katladığını, dış yatırımın yıllık 20 milyar dolara çıktığını anlatan Ciliv, bu hızlı gelişmeyi devam ettirmek gerektiğini belirtti. Uygulamadan, hem kişilerin hem de şirketlerin yararlanacağını dile getiren Ciliv, ''İletişim hızı bu teknoloji sayesinde 20 kat artacak. Bu yüzden hepimizin bu yeni teknolojiden çok yararlanacağını, ekonominin de hızlanacağını düşünüyoruz. Ekonomilerin gelişmesinde sermaye önemli bir katılım. Enerji çok önemli. Fakat iletişim altyapısı da en az onlar kadar önemli. Bu yüzden ekonomiye, Türkiye'ye, geleceğe yatırım yapıyoruz'' diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Destekler