9 Eylül 2007 Pazar

Ericssondan eleman ve Ar-Ge yatirimi

Ericsson'dan eleman ve Ar-Ge yatırımı
Ericsson, uzun zamandır beklenen 3G (Üçüncü Nesil) ihalesine iki gün kala Türkiye'ye yatırım hedeflerini açıkladı. Firma Ar-Ge ve Teknik Destek alanlarındaki eleman alımına ek olarak üniversitelerle kalifiye eleman yetiştirilmesinde Türkiye'ye katkı sağlayacak.



Ayrıca bölge ülkelerine hizmet verecek dünyanın üçüncü "IMS (IP Multimedia Subsystem) Merkezi" de Türkiye'de açılacak.

Dünyada, aralarında Üçüncü Nesil Mobil İletişim-3G sistemlerinin de dahil olduğu 20.000'den fazla patente sahip olan Ericsson, Türkiye'ye eleman ve teknoloji yatırımı yaparak geleceğe yönelik bölgesel teknoloji ihtiyacını karşılayacak.

Önümüzdeki üç yıl içinde çalışan sayısını ikiye katlayarak yaklaşık 700 kişilik bir şirket haline gelmeyi planlayan Ericsson Türkiye, bu sayı ile Orta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki tüm ülkeleri destekleyen yeni bir modelle geleceği şekillendirmeyi istiyor. Ericsson Türkiye'ye katılacak elemanların bir kısmı Teknik Destek bölümünde görev alırken, diğer kısmı Ar-Ge alanında çalışmalar yürütecek. Standart eleman alımlarının yanı sıra yenilikçi bir proje ile üniversite seviyesinde şirket içi yetiştirme kanalı devreye girecek.

Geleceğe yatırım, öğrenciye burs

Ericsson, Türkiye'de belirlenen üniversiteler ile birlikte yürüteceği üç yıllık bir proje başlatıyor. Bu proje süresince, üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Telekomünikasyon, Bilgisayar, Endüstri, İşletme Mühendisliği ve Fizik Mühendisliği bölümlerinde okuyan toplam 120 son sınıf öğrencisi, Ericsson bünyesinde Telekomünikasyon eğitimi görecek. Her yarıyıl başına 1000 YTL burs ile eğitim masrafları karşılanacak olan öğrencilere Ericsson'daki eğitimleri boyunca sektör bilgilerinin yanı sıra, mezuniyet projelerinde bilgi paylaşımı ve teknik destek, yerel ve uluslararası staj desteği, yüksek lisans öğrencileri için yarı zamanlı iş imkânı, kariyer danışmanlığı, Ericsson'un teknik bilgi ve belgelerine erişim hakkı ile bir yıllık sürecin ardından yapılacak değerlendirme sonucunda Ericsson bünyesinde iş imkânı sağlanacak.

Bu proje ile Türkiye'deki kalifiye genç eleman sorununa, eğitim sürecinde sektör tecrübesi ve bilgisi kazandırarak destek olmak ve geleceğin başarılı isimlerinin yetişmesinde rol oynamak hedefleniyor.

Dünyanın üçüncü IMS Merkezi Türkiye'de

Ericsson'un hedeflerinde Türkiye'nin tüm kanallarda farklı rolleri olması planlanıyor. Bu doğrultuda dünyanın üçüncü IMS Merkezi Türkiye'de açılacak. Ericsson bu merkez ile üniversiteler ve iş ortaklarıyla birlikte yenilikçi projelere imza atacak. IMS Merkezi, mobil ve sabit operatörlere yönelik yeni fırsatların uygulama geliştiriciler tarafından doğru değerlendirilmesi için yeni teknolojilere hazırlık sağlayacak. Geliştirme alanında çalışan pek çok kuruluş bu merkez sayesinde ilerlerken doğacak yeni iş fırsatları sayesinde uluslararası düzeyde insan kaynağına da yanıt verecek.

Düzenlenen toplantıda konuşan Ericsson Türkiye ve İsrail'den Sorumlu Genel Müdürü Anders Lindblad, "3G ihalesi öncesinde yatırım planlarımızı duyurmayı istedik. Sayısal uçurumu kapamak ve mobil genişbant erişimini yaygınlaştırmak hedefimiz. Mobil teknoloji kullanımında Türkiye çok parlak durumda. Yatırım kararımız ülkedeki şartların çok uygun oluşundan ve teknolojinin olgunlaşmasından kaynaklanıyor. Ericsson üretim değil, sistem ve entegrasyon firması. Bu yüzden Türkiye'de fabrika yatırımı yapıp 100 işçi çalıştırmaktansa, Ar-Ge yatırımı ile çok daha fazla sayıda beyaz yakalı insanı istihdam etmeyi tercih ediyoruz." dedi.

Anders Lindblad, açılması planlanan IMS Merkezinin varolan Mobilityworld projesinden farkınıysa, "Mobilityworld GSM teknolojisi ile tanışma aşamasında daha geniş bir hedefe yönelik üretilmişti. IMS Merkezi ise daha odaklı ve çok daha az ülkede yer alacak. Mobilityworld GSM yeni tanınırken farklı bir görev icra ederek firma ve kişileri bu alana kazandırdı. IMS merkezinde ise üniversitelerle daha yakın işbirliği olacak. Önemli olan mekân değil, ekosistemdir." sözleriyle belirtti.

IMS nedir?

Türkçe'ye "Internet Protokolü Çoğul Ortam Alt Sistemi" olarak çevrilen IMS, IP çokluortam hizmetlerini kablosuz ağlarda son kullanıcılara iletmek için 3GPP şirketleri tarafından tasarlanmış mimari bir çerçeve. 3GPP R5 olarak adlandırılan orijinalinde, GPRS üstünden Internet hizmetlerini taşımak için bir yaklaşım sunar. Böylece kullanıcının donanım ve erişim teknolojisinden bağımsız olarak ses, video ve veriye erişimi sağlanır.

Hiç yorum yok:

Destekler