26 Eylül 2007 Çarşamba

Cep-te Ozel İletisim Vergisi kalkiyor

Cep’te Özel İletişim Vergisi kalkıyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telekomünikasyon Kurumunun 3G ihalesini iptalinin üzerine, iptal kararında gerekçelerin yer aldığını belirtti. “3 önemli husus var. Birincisi, mobil haberleşme hizmetlerinin yurdun her köşesinde dengeli şekilde yayılmasını sağlamak. Seçim döneminde buna şahit oldum. Ankara'nın doğusunda kapsama problemleri var. Bunun mutlaka giderilmesi lazım. 2. nesilin 2. safhası GPRS, 3. safhası EDGE. Bırakın GPRS'i, EDGE'i, ses yok. Önce, 'alo' deyince memleketin her köşesinden ses gelsin. Bu birinci önceliğimiz. Bunu sağlamak için Telekomünikasyon Kurumu, operatörler, Bakanlık bir araya gelecek ve eylem planı yapacağız. Zaman ve maliyet bakımından daha avantajlı olan bu altyapıyı Anadolu’da çekmeyen yerlerde yapmak. Bakanlığımız destek vermeye de hazır. Tamamını karşılama imkanımız yok ama destek olabiliriz.

Nokia N95 8GBHerkes eşit şartlarda olmalı
Bir diğer önemli hususun da 3G'nin yerleşmesine engel olacak hukuki meseleler varsa bunların kenara çekilmesidir. Üçüncü konu da bu yarışın aynı anda başlaması lazım. Kim daha iyi koşarsa, o daha fazla kazanacak. Biz ona karışmayız, yarışı aynı anda başlatmak bizim görevimiz. Sektörün dengeleri, büyümesi açısından bir fırsatı da beraberinde getirdi. Bir daha sorunla karşılaşılmaması için şartname de gözden geçirilecek. Eksikler giderildikten sonra yolumuza devam edeceğiz.

Operatörlere destek vereceğiz
Operatörlerin kapsama alanı çalışmalarına Evrensel Hizmet Fonu'ndan destek verebileceklerin belirten Yıldırım, Fon'da biriken tutarın geçen hafta itibari ile 344 trilyon olduğunu söyledi. Yıldırım eylem planının kapsamı hakkında, şunları kaydetti: “Yol haritası da diyebiliriz. Bütün illerin Valiliklerinden köy bazında çekmeyen yerlerin listesini alacağız. İşletmeler, 'Nüfus olarak yüzde 90-95 kapsamayı sağladık' diyorlar. Bu yeterli bir ölçü değil. Kapsama alan bazlı ve insan bazlı olmalı. Biz istiyoruz ki memleketin her köşesinde yaşayan insanlara ulaşsın.” Özel İletişim Vergisi'nde indirim yapılmasını yakın zamanda ele alacaklarını söyleyen Yıldırım ''Başbakan'ın beyanatı var, indireceğiz diyor” şeklinde açıklama yaptı.

Hiç yorum yok:

Destekler