9 Şubat 2008 Cumartesi

Kar yaginca telefonuna sarılanlar

Kar yağınca telefonuna sarılanlar
Turkcell ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışması ile Turkcell abonelerinin kullanımına sunulan İBB CEP Trafik uygulaması kısa sürede İstanbullulardan büyük ilgi gördü. İstanbul’da kar yağışının yaşandığı ve trafiğin alarma geçtiği günlerde, uygulama yoğun bir şekilde kullanıldı.

LG KF510En çok Pazartesi ve Cuma günleri
İBB Cep Trafik uygulamasının kullanımında genel olarak pazartesi ve cuma günlerinde artış görülürken, hava durumunun kötü olduğu günlerde uygulamanın kullanımında en üst noktaya ulaşılıyor. Son 15 günlük kullanıma bakıldığında, yüzde 17’lik bir oranın kar yağışının gerçekleştiği 28 -29 Ocak tarihlerinde gerçekleştiği görülüyor. İBB Cep Trafik uygulaması sayesinde Turkcell aboneleri, cep telefonlarına yükleyerek Trafik Yoğunluk Haritası üzerinden yolların yoğunluklarını öğrenebiliyor, trafik kamera görüntülerinden ilgili noktadaki anlık trafik durumuna ulaşabiliyor ve en uygun güzergâhı seçerek zamandan kazanıyor.


Mart ayına kadar ücretsiz
Turkcell abonelerinin uygulamadan faydalanmaları için test süresince 1530’a TRAFIK yazıp göndermeleri yeterli. Mart 2008’e kadar deneme süreci devam eden hizmet için sadece transfer edilen veri ücretlendirilecek. Turkcell müşterileri, Mart ayının ardından bu hizmetten ilk üç ayı ücretsiz olmak üzere aylık 5 YTL karşılığında veri transferine de ekstra ödeme yapmadan yararlanabilecek.

Hiç yorum yok:

Destekler