14 Ağustos 2007 Salı

Nokia'nın pil kabusu

Nokia'nın pil kabusu Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi olan Nokia'nın başı ürünlerinde kullanılan pillerle dertte. Nokia, telefonlarda aşırı ısınma potansiyeli yüksek olan tam 46 milyon pili geri çağıracak. Bu işlemin şirkete maliyetinin yaklaşık 100 milyon euro olacağı tahmin ediliyor.

Nokia'dan yapılan açıklamada, BL-5C tipi ve Matsushita firması tarafından üretilen pillerde şarj işlemi sırasında aşırı ısınma potansiyelinin oluştuğu ve şimdiye kadar konu ile ilgili 100 civarında olay meydana geldiği ifade edildi. Ancak hiç bir şekilde ciddi bir yaralanma olayının oluşmadığı vurgulandı.

Açıklamada, söz konusu geri çağırma işleminin şirkete finansal bir maliyetinin olacağı, fakat bu maliyetin bir bölümünün Matsushita tarafından üstleneceği kaydedildi. Analistler, geri çağırmanın Nokia'ya 100 milyon euroya yakın bir maliyet getireceğini tahmin ediyor.

Öte yandan geri çağırma işleminin ardından Jyske Bank şirketin ratingini 'al' dan 'azalt'a indirdi. Bankanın analisti Soren Linde Nielsen, "bu durum, en değerli varlığı markası olan Nokia'ya zarar verecektir" ifadesini kullandı.

Interbrand'a göre Nokia markasının değeri 33.7 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Nokia, en değerli markalar listesinde coca Cola'nın ardından beşinci sırada bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Destekler