12 Ağustos 2007 Pazar

3G ihalesi bir daha ertelenmeyecek

İlk önce 25 Mayıs'ta yapılması planlanan ama sonra 7 Eylül’e ertelenen 3. nesil ihalesi ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, katılım az da olsa, yeni bir erteleme yapılmayacağını açıkladı. 3G ihalesine 1 ay kala açıklama yapan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, Üçüncü Nesil (3G) ihalesine katılımının, ertelenen ihaleye göre daha fazla olmasını beklediklerini belirtti ama katılım sayısının düşük olması durumunda bile yeni bir erteleme yapılmayacağını söyledi.

Sony Ericsson P1iDört farklı özellikte lisans verilecek
Şahin şunları söyledi: Daha önce ihale ilan edildi. Fakat başvurular yeterli görülmediği için bir defaya mahsus iptal edildi. 7 Eylül’de katılan firma sayısı aynı olsa dahi ihale tamamlanacak. Biz daha önceki müracaattan daha fazla başvuru bekliyoruz. Amacımız 3G’nin sağlıklı bir şekilde yürümesi. 3G ihalesi için dört lisans verilecek. Halen mobil telefon sektöründe hizmet veren Turkcell, Vodafone, Avea firmalarının yanı sıra yeni bir firmanın da girişine izin verecek şekilde planlanan ihale ile ilgili olarak, Turkcell ve Avea firmaları da altyapı ihalesi açtıkları ilan etmişlerdi. Her ihalede kapalı teklif usulü uygulanacak ve en yüksek 3 kapalı teklif sahibi en yükseği alt sınır olmak üzere, açık artırma yoluyla, sözlü teklif vermeye davet edilecek.

İhale sonucunda en yüksek fiyatı veren şirket ihale komisyonunca ihaleyi kazanmış şirket olarak kabul edilecek. Bakanlar Kurulu, 3G hizmet ve altyapıları için 4 işletmecinin yetkilendirileceğine karar vermiş ve asgari lisans bedelleri ise tahsis edilecek bant genişliğine göre lisans tahmin bedellerini de A lisansı için 252 milyon Euro, B lisansı için 224 milyon Euro, C lisansı için 194 milyon Euro ve D lisansı için de 140 milyon Euro olarak belirlemişti.

Hiç yorum yok:

Destekler